2.5.2024

Adam Tučný rozhodol finále Slovnaft Cupu

Po stredajšej výhre v košickom finále Slovnaft Cupu 2023/24 so Spartakom Trnava sa s nami podelil o svoje pocity autor víťazného gólu Adam Tučný.

Ružomberok sa druhýkrát v klubovej histórii stal víťazom Slovnaft Cupu a po záverečnom hvizde sa autorovi jediného presného zásahu slová nehľadali ľahko. Ani neviem čo mám povedať, sú to nádherné pocity. Pre toto hráme futbal. Je to úžasný pocit,“ povedal futbalista obliekajúci dres s číslom sedemnásť.

Duel sa hral vo výbornej atmosfére. Prevahu v hľadisku mali Trnavčania, no veľkú snahu od začiatku ukazoval aj fanklub tímu spod Čebraťa. Počas úvodného dejstva mal viac šancí Spartak, no v úplnom závere prvého polčasu išli do vedenia Ružomberčania, keď zaváhanie súperovej defenzívy šikovne potrestal Adam Tučný. „Večer, keď som išiel spať som si predstavoval, že by to bol krásny pocit. Veril som tomu a aj sa to stalo,“ prezradil autor víťazného gólu.

Po zmene strán čelilo mužstvo z dolného Liptova enormnému tlaku súpera. Pred bránou pri tribúne patriacej ružomberským fanúšikom to často horelo. Defenzíva odvrátila viaceré veľmi nebezpečné lopty a Tomáš Frühwald niekoľkokrát podržal mužstvo. Ruža napokon dokráčala k vytúženému triumfu 1:0. „Vo futbale potrebujete aj šťastie. Teraz sa k nám priklonilo, takže je to tiež súčasť hry,“ povedal Adam Tučný.

Ruža uspela v tejto súťaži prvýkrát pred osemnástimi rokmi, keď zdolala trnavský Spartak a teraz sa jej to podarilo opäť s týmto súperom, zatiaľ čo v troch neúspešných finálových dueloch raz nestačila na Inter Bratislava a dvakrát na Slovan Bratislava. Majú Ružomberčania patent na zdolávanie mužstva z Malého Ríma? „Neviem či patent alebo len šťastie, ale som veľmi rád, že sme vyhrali a to je podstatné,“ odpovedal ružomberský stredopoliar.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK