10.5.2024

Preview: V poslednom domácom súboji privítame Žilinu

V sobotu 11. mája 2024 o 17:30 odohrá Ružomberok domáci zápas deviateho kola nadstavbovej časti Niké ligy so Žilinou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Ondřejom Smetanom.

Ruža po zvládnutom finále Slovnaft Cupu cestovala do Trnavy, kde si opäť behom toho istého týždňa zmerala sily so Spartakom, ktorému tentokrát podľahla 0:1. Bolo náročné sa na to pripraviť psychicky a hlavne z našej strany aj fyzicky, ale myslím, že sme sa snažili a chceli. Niektoré veci ale idú ťažko spraviť. Súper sa po strede na nás lepšie nachystal. Povinnosť mu velila zvládnuť ten zápas za každú cenu a bol na to pripravený,“ zhodnotil tréner uplynulý duel.

Liptáci majú momentálne na svojom konte 46 bodov a v nadstavbovej skupine o titul im dve kolá pred koncom ročníka patrí piata pozícia. Pred šiestou Podbrezovou majú dvanásťbodový náskok. Naopak, na štvrtú Dunajskú Stredu strácajú šesť bodov. V sobotu ich čaká posledný domáci súboj aktuálnej sezóny so Žilinou, ktorá sa s 54 bodmi nachádza na tretej priečke.

Ružomberčania nemajú v prebiehajúcom ročníku s týmto súperom priaznivú bilanciu, keď mu v základnej časti podľahli na jeho pôde 1:3 a doma 0:2. V nadstavbe remizovali pod Dubňom 0:0. Pred nami je posledný domáci súboj a bolo by na čase zdolať Žilinu. Práve to by mala byť jedna z motivácií a tak k tomu musíme pristúpiť,“ odhodlane povedal Ondřej Smetana.

V poslednom domácom ligovom meraní síl tohto ročníka zároveň oslávime prvenstvo v Slovnaft Cupe. Fanúšikov čakajú viaceré atrakcie, vrátane autogramiády hráčov a možnosti odfotiť sa s trofejou po skončení duelu. Celý program osláv si môžete prečítať TU a pozvánku na duel so Žilinou nájdete TU. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela Nova Sport a k dispozícii bude aj na VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Ján Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK