19.6.2024

Spoznali sme ďalších potenciálnych súperov v pohárovej Európe

Dnes sa v Nyone uskutočnil žreb druhého kola Európskej ligy a aj druhého kola Európskej konferenčnej ligy. Poznáme tak dvoch potenciálnych súperov v pohárovej Európe.

V prípade ak zvládneme dvojzápas s kazašským FC Tobol Kostanaj, bude naším súperom turecký Trabzonspor. Klub, v ktorom v minulosti pôsobil aj náš bývalý kapitán Marek Sapara, bol založený, rovnako ako náš súper z prvého predkola, v roku 1967. Pochváliť sa môže viacerými úspechmi. Doteraz sa 7krát stal majstrom Turecka, 9krát vyhral Turecký pohár a 10krát Turecký superpohár. Zároveň už viackrát okúsil účinkovanie v skupinových fázach európskych súťaží, pričom v troch prípadochsa prebojoval aj do jarného šestnásťfinále. Klub sídliaci v meste Trabzon, na pobreží Čierneho mora, hráva svoje domáce zápasy na štadióne Papara park s kapacitou prevyšujúcou 40tisíc divákov. Trabzonspor obsadil v uplynulej sezóne tretiu priečku v tureckej najvyššej súťaži a prebojoval sa do finále pohára, kde podľahol Besiktasu 2:3.

Pokiaľ vypadneme s Tobolom Kostanaj, naším súperom v Európskej konferenčnej lige bude švajčiarsky FC St. Gallen 1879. Ako napovedá názov, klub sídli v meste St. Gallen a založený bol v roku 1879. Svoje domáce zápasy hráva na štadióne Kybunpark s kapacitou necelých 20tisíc divákov. Klub zatiaľ dvakrát získal majstrovský titul (1903/04, 1999/2000), raz sa stal víťazom Švajčiarskeho pohára (1969) a raz vyhral Švajčiarsky ligový pohár (1978). V pohárovej Európe sa už predstavil viackrát a najlepšie sa mu darilo v sezóne 2013/14, kedy sa predstavil v skupinovej fáze Európskej ligy. V uplynulej sezóne sa FC St. Gallen 1879 umiestnil v švajčiarskej najvyššej súťaži na piatej pozícii.

Úvodné stretnutia druhého kola obidvoch súťaží sa hrajú 25. júla 2024 a odvety sú na programe 1. augusta 2024. V prípade postupu by sme s Trabzonsporom podľa žrebu mali začínať na našom štadióne. Ak vypadneme do Európskej konferenčnej ligy, začínať budeme u súpera.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK