18.9.2020

Preview: Náladu zo Slovnaft Cupu chceme preniesť aj do ligy

V sobotu 19. septembra 2020 o 20:00 odohrá Ružomberok domáci zápas siedmeho kola Fortuna ligy s Michalovcami. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom Jánom Hasprom.

Ružomberčania si v utorok trochu napravili chuť po predchádzajúcich tohtosezónnych výsledkoch, keď v druhom kole Slovnaft Cupu zdolali húževnatého súpera z Lipian na ich trávniku 4:0, vďaka čomu postúpili do tretieho kola. Víťazstvo, ktoré sme zažili v utorok v Lipanoch nám môže veľmi pomôcť najmä z psychického hľadiska, lebo sme si po dlhej dobe zakričali náš víťazný pokrik. Dúfam, že sa táto nálada prenesie aj na sobotný zápas s Michalovcami, ktorý chceme jednoznačne zvládnuť výsledkovo aj herne,“ vyjadril sa šéf ružomberského realizačného tímu.

V sobotu čaká na Ružu dôležitý domáci súboj s Michalovcami. Obidva tímy doteraz získali štyri body, nachádzajú sa na desiatej a jedenástej pozícii, pričom majú o bod viac ako posledný Trenčín a jeden bod strácajú na deviatu Senicu. Nie je o tom čo viac povedať. V sobotu musíme zvíťaziť, lebo keď nezvíťazíme, bude to zlé, ale sme naladení tak, aby sme ten zápas zvládli,“ povedal Ján Haspra pred súbojom s tímom, s ktorým sa Ružomberok naposledy stretol v minulosezónnom prvom kole baráže o účasť v Európskej lige a zdolal ho 1:0.

Do sobotného stretnutia nebudú môcť zo zdravotných dôvodov zasiahnuť Alexander Mojžiš, Tihomir Kostadinov a Adam Brenkus. Trest na jeden duel za červenú kartu (po dvoch žltých kartách) neumožní nastúpiť Martinovi Boďovi. Zároveň počas tohto týždňa odišiel Rastislav Kružliak na hosťovanie do Dubnice.

Na zápas sa dostanú všetci držitelia permanentných vstupeniek a od 18:30 bude pri vstupoch na obidve tribúny prebiehať predaj vstupeniek do naplnenia povoleného počtu 1 000 divákov. Viac informácií nájdete TU. Stretnutie vysiela v priamom prenose RTVS na program Dvojka, taktiež aj internetová televízia Huste.tv TU a pripravený je aj textový prenos na Onlajny.eu, ktorý môžete sledovať TU.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK