17.9.2021

Preview: V sobotu doma privítame Dunajskú Stredu

V sobotu 18. septembra 2021 o 18:00 odohrá Ružomberok domáci zápas ôsmeho kola Fortuna ligy s Dunajskou Stredou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Struhárom.

Ruža po ligovej remíze so Zlatými Moravcami 2:2 odohrala v stredu tretie kolo Slovnaft Cupu na pôde Kysuckého Nového Mesta, kde dvakrát skóroval Adam Brenkus, po jednom góle dali Alexander Mojžiš, Tihomir Kostadinov, Martin Rymarenko a Tomáš Kubík, vďaka čomu Ruža po víťazstve 6:0 postúpila do ďalšieho kola. Zápas sme zvládli. Takýto prístup chalanov k zápasu sme si predstavovali, že nič nenechali na náhodu. Nasadenie bolo také, aké sme od nich vyžadovali. Potom sa ukázala naša kvalita a strelecky sme sa presadili šiestimi peknými gólmi. Mohlo ich byť možno aj viac, ale bol to fajn zápas. Vyskúšali sme si nejaké veci a som rád, že sa chalani strelecky presadili,“ zhodnotil tréner pohárový duel.

Cez víkend pokračuje Fortuna liga a Ružomberok v ôsmom kole privíta na svojom štadióne Dunajskú Stredu. Zatiaľ čo Liptáci majú na svojom konte osem bodov a patrí im v neúplnej ligovej tabuľke siedma pozícia, futbalisti zo Žitného ostrova doteraz získali o bod viac a sú na šiestej priečke. Ružomberčania však majú ešte k dobru preložený domáci súboj tretieho kola Fortuna ligy so Slovanom Bratislava, ktorý sa odohrá budúcu stredu. Dunajská Streda má najvyššie ambície. Musíme sa na nich dobre prichystať, ale vieme aké sú ich silné a slabé stránky. Majú problémy s defenzívou, takže to by sme chceli využiť. Prišli tam noví hráči, ktorí majú vysokú kvalitu, ale my sa budeme spoliehať na náš tímový, kolektívny výkon a organizáciu hry, aby sme už tento zápas doviedli do víťazného konca,“ povedal šéf ružomberského realizačného tímu pred sobotným duelom s Dunajskou Stredou.

Mužstvo spod Čebraťa v aktuálnej sezóne zatiaľ nenašlo premožiteľa, no zatiaľ si v lige pripísalo len jedno víťazstvo a päť remíz. Navyše všetky doterajšie domáce stretnutia sa skončili remízou 0:0. Budú sa môcť už tentokrát fanúšikovia tešiť z gólov na ružomberskom štadióne? Myslím si, že konečne bude zápas, kde si diváci prídu na svoje. Obidve mužstvá chcú hrať ofenzívne, rýchlo. Takže šance na to budú. Či už v Zlatých Moravciach alebo teraz v pohári sme sa strelecky presadili, tak si myslím, že na to nadviažeme a Dunajskej Strede strelíme nejaký gól,“ zaželal sebe aj mužstvu Peter Struhár.

Informácie o možnostiach vstupu na štadión nájdete TU. Priamy prenos zo stretnutia bude k dispozícii na VOYO a Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ten môžete sledovať TU.

Foto: Stanislav Kmeť, Matej Šavol

ZDIEĽAJ ČLÁNOK