1.10.2021

Preview: V sobotu nás čaká liptovské derby

V sobotu 2. októbra 2021 o 18:00 odohrá Ružomberok domáci zápas desiateho kola Fortuna ligy s Liptovským Mikulášom. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Struhárom.

Ruža minulý víkend zvíťazila v Žiline dvomi gólmi Mateja Kochana z prvého polčasu 2:0. Okrem výhry tešil aj zodpovedný a obetavý prístup celého mužstva. Dojmy sú len tie najlepšie. Chalani splnili to, čo sme od nich chceli a odviezli sme si tri body po skúsenom výkone všetkých hráčov. Je veľmi dobre, že sme v Žiline vyhrali na nulu, lebo asi nie veľa mužstiev tam vyhrá s čistým kontom,“ zhodnotil šéf ružomberského realizačného tímu predchádzajúci víťazný duel.

Víťazstvá nad Slovanom Bratislava a Žilinou sa prejavili aj v ligovej tabuľke, kde Ružomberok poskočil so štrnástimi bodmi na piatu pozíciu, pričom má rovnaký bodový zisk ako štvrtá Žilina a tretí Trenčín. Naopak, o bod menej doteraz vybojovali šieste Michalovce a siedma Senica. Mužstvo spod Čebraťa potrebovalo víťaznú vzpruhu na zvýšenie sebavedomia. Teraz s ním musí dokázať správne naložiť. Budeme chcieť, aby naši hráči boli konfidentní, ale nech to je na zdravej hranici konfidentnosti. Treba zostať nohami na zemi a ísť s pokorou do každého zápasu s tým, že nás nečaká ľahký zápas. Treba to hlavne potvrdiť výkonom na ihrisku,“ povedal Peter Struhár.

V sobotu Ružomberčania privítajú na svojom štadióne Liptovský Mikuláš, s ktorým už absolvovali viaceré konfrontácie, no premiérovo sa stretnú vo Fortuna lige. Nováčik mal v najvyššej súťaži náročný rozbeh, no najmä jeho posledné vystúpenia vzbudzujú rešpekt, keď zdolal Pohronie 5:1 a v uplynulom kole si odviezol bod zo Zlatých Moraviec za remízu 2:2 a to aj napriek tomu, že prehrával o dva góly. Mužstvo Liptovského Mikuláša potvrdzuje svoju výkonnosť zlepšenými výkonmi. Myslím si, že nás nečaká ľahký súper aj z toho dôvodu, že veľa hráčov hrávalo v Ružomberku buď v mládeži alebo aj v seniorskom tíme. Budú chcieť dokázať, že sú takí istí hráči a že by tiež patrili do ružomberského mužstva. Ďalší aspekt tohto zápasu bude, že aj fanúšikovia z okolia z celého Liptova to majú určite bližšie ako do Popradu alebo im je to sympatickejšie prísť na ružomberský štadión a pozrieť si liptovské derby, ktoré už dlho nebolo,“ skonštatoval tréner.

Informácie o možnostiach vstupu na štadión nájdete TU. Priamy prenos zo stretnutia bude k dispozícii na VOYO a Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ten môžete sledovať TU.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK