13.2.2022

Preview: V pondelok vstupujeme do jarnej časti

V pondelok 14. februára 2022 o 15:00 vstúpi Ružomberok do jarnej časti Fortuna ligy domácim zápasom dvadsiateho kola so Žilinou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Struhárom.

Ruža má za sebou úspešnú jeseň, počas ktorej získala 35 bodov a zimovala na peknom treťom mieste. Na druhú Trnavu strácala sedem bodov a od štvrtej Dunajskej Stredy ju delila jedna výhra. Liptáci vstúpili s entuziazmom aj do prípravného obdobia. Na začiatku prípravy sme boli hlavne veľmi spokojní, že chlapci sa po dovolenkách vrátili pripravení, čo nám ukázali či už klinické alebo interné testy, kde sme sa chceli odraziť od tých výsledkov, aby sme sa mohli viac zaoberať hernou stránkou hry. V tréningoch sme sa sústredili viac na detail z hľadiska útočnej fázy hry a v obrannej fáze pressingu,“ pochválil tréner svojich zverencov.

Pracovitosť mužstva sa prejavovala aj v prípravných stretnutiach. „Mali sme naplánovaných osem zápasov, jeden sa zrušil kvôli COVID-u. Pre našich chlapcov to bola veľmi dobrá medzinárodná konfrontácia, či už v zápasoch s poľským tímom alebo s kosovským tímom FC Ballkani, čo musím povedať, že bola jediná prehra, ale bol to veľmi kvalitný zápas a ukázal nám európsku konfrontáciu, že v rôznych miestach Európy sa hrá vždy trochu inakší futbal. Teší nás účastník srbskej najvyššej súťaže, ktorý nás takisto veľmi dobre preveril. Veľmi dobre sme vstúpili do toho zápasu, kde sme celý čas dominovali. Som rád za to, že sa presadil nový hráč Domonkos, tak isto Bobček po zranení. Čerešničkou prípravy bol zápas s Dynamom Moskva, ktorý mal najvyššie kritériá. Chlapci si mohli vyskúšať kvalitu európskeho formátu aj s veľmi zaujímavými menami hráčov u súpera. Takisto sa nám v tom zápase presadil nový hráč, takže to nás tiež teší. Musím povedať, že herný prejav celej hernej prípravy bol dominantný a dúfam, že nám to vydrží aj do jarných bojov,“ zhodnotil Peter Struhár.

Do jarnej časti vstúpi mužstvo spod Čebraťa domácim súbojom so Žilinou. Ružomberčania v jeseni zdolali tohto súpera na jeho štadióne 2:0. Žilinčania počas jesennej časti vybojovali 27 bodov a zimovali na piatej pozícii. Tak v lige ako aj v príprave sa mladý tím spod Dubňa ukazoval ako nevyspytateľný súper, striedajúci lepšie a horšie výkony. Obrovskou vzpruhou pre celý klub však rozhodne môže byť úspech tamojšieho staršieho dorastu, ktorému sa podarilo po výhre 3:1 nad rovesníkmi z Interu Miláno postúpiť do osemfinále UEFA Youth League. „Analyzujeme hru súpera s tým, že mali určité zmeny v prestupovom období. Nečaká nás jednoduchý súper. Je menej čitateľný, pretože neviete či tí mladí hráči budú mať lepší alebo horší deň. Myslím si ale, že ak sa budeme prezentovať tou hrou, akou sme sa prezentovali v príprave, tak by nemal byť problém, aby sme v domácom zápase zdolali súpera zo Žiliny,“ povedal šéf ružomberského realizačného tímu.

Stretnutie sa malo podľa pôvodného plánu uskutočniť v sobotu, lenže z dôvodu karantény spôsobenej ochorením COVID-19, nemal Ružomberok v zmysle Usmernenia Únie ligových klubov dostatočný počet hráčov na odohranie zápasu. Duel sa preto odložil na pondelok 14. februára 2022 o 15:00. V realizačnom tíme nie sme spokojní s preložením zápasu na pondelok, ktorý nám nebude až tak vyhovovať, pretože niektorí hráči zasiahnu do zápasu bez toho, aby predtým stihli absolvovať tréningovú jednotku. Museli sme zmeniť program. V nedeľu máme klasický predzápasový tréning, kde sa k nám pripojí Štefan Gerec, keďže sa mu skončí karanténa. Budeme trénovať aspoň s okliešteným kádrom. Ostatní chalani sa pripoja priamo až na zápas,“ povedal Peter Struhár, ktorý uvidí v akom zdravotnom stave sú viacerí jeho zverenci až krátko pred meraním síl.

Kvôli zraneniam nebudú môcť do ligového duelu zasiahnuť Ján Maslo, Jakub Rakyta, Samuel Šefčík, Jakub Tancik a Marek Zsigmund. Informáciu o možnostiach vstupu na štadión nájdete TU. Priamy prenos zo stretnutia bude k dispozícii na VOYO a Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ten môžete sledovať TU.

Foto: Ján Kmeť, Matej Šavol, Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK