25.2.2022

Preview: Základnú časť uzavrieme doma s Pohroním

V sobotu 26. februára 2022 o 17:00 odohrá Ružomberok domáci zápas 22. kola Fortuna ligy s Pohroním. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Struhárom.

Ruža v minulom kole cestovala do Popradu, kde odohrala liptovské derby s Tatranom Liptovský Mikuláš. Mužstvo spod Čebraťa úspešne vstúpilo do stretnutia a po polčase vyhrávalo gólmi Martina Boďu a Mateja Kochana 2:0. Potom však prišiel druhý polčas, ktorý ružomberský tím nezvládol, trikrát inkasoval a prehral 2:3. Mrzí nás, že sme prehrali v derby, lebo zápas sme mali veľmi dobre rozbehnutý a len našimi individuálnymi chybami a dôslednosťou herných situácií sme tento zápas stratili. Stratili sme body a chalani to musia v najbližšom zápase odčiniť. Aj my chceme odčiniť túto prehru s tým, že sme si zanalyzovali zápas, ukázali sme si jednotlivé skraty v zápase, aby sa to už viackrát nestávalo,“ vrátil sa tréner k predchádzajúcemu súboju.

Ružomberok doteraz získal 38 bodov. Pred posledným kolom základnej časti má na treťom mieste päťbodový náskok pred štvrtou Dunajskou Stredou a na druhú Trnavu stráca šesť bodov. Pred vstupom do nadstavby ešte doma privíta Pohronie, ktoré sa s desiatimi bodmi nachádza na poslednej dvanástej pozícii. Podobne ako Ružomberčania aj Pohronie v minulom kole nezvládlo druhý polčas, keď v súboji so Slovanom Bratislava stratilo dokonca až trojgólový náskok a prehralo 3:4. Sme radi, že budeme mať možnosť hrať doma pred divákmi, ktorí môžu prísť vo väčšom množstve. S tým, že do zápasu pôjdeme aby sme boli aktívni, aby bolo poznať, že hráme doma a chceme získať všetky tri body. Súpera sme si zanalyzovali, ale bude to o nás, aby sme sa prezentovali našou aktívnou hrou a ofenzívnym futbalom. Budeme chcieť hrať rýchlo na súpera s tým, že budeme využívať naše silné stránky a hrať od začiatku vo vysokej intenzite,“ povedal Peter Struhár pred duelom so súperom, s ktorým Ruža v jeseni na jeho pôde remizovala 2:2.

Dobrou správou pred sobotou je zmiernenie opatrení, vďaka čomu v režime základ (bez toho aby ste sa museli pri návšteve štadióna preukázať potvrdením o očkovaní, prekonaní alebo negatívnym testom) môžeme zaplniť 50% kapacity štadióna. Sám som zvedavý, koľko ľudí príde na zápas. Boli obmedzenia, teraz sú menšie obmedzenia a budú môcť prísť. Dúfam, že nám pomôžu. Chcel by som ich pozvať na zápas, aby nám pomohli,“ dodal na záver šéf ružomberského realizačného tímu.

Kvôli zraneniam nebudú môcť do ligového duelu zasiahnuť Ján Maslo, Samuel Šefčík, Jakub Tancík, Marek Zsigmund a Peter Ďungel. Po piatej žltej karte z minulého víkendu nemôže jeden zápas odohrať ani Matej Madleňák. Informáciu o možnostiach vstupu na štadión nájdete TU. Priamy prenos zo stretnutia bude k dispozícii na VOYO a Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ten môžete sledovať TU.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK