3.3.2022

Preview: Vstupujeme do nadstavbovej časti

V piatok 4. marca 2022 o 17:00 odohrá Ružomberok domáci zápas prvého kola nadstavbovej časti Fortuna ligy s Dunajskou Stredou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Struhárom.

Ruža po skončení základnej časti odohrala v utorok domáce osemfinále Slovnaft Cupu so Slovanom Bratislava, v ktorom prehrala 0:2 a ukončila svoju tohtosezónnu pohárovú púť. Bolo to špecifické tým, že to bol pohár na jeden zápas a vedeli sme, že Slovan ako majster v podstate dáva veľkú váhu na tento zápas. Prišiel k nám v plnej zostave. Na to sme reagovali tak, že sme chceli hrať aktívne, napádať ich s tým, že sme chceli získavať odrazené lopty. Snažili sme sa vytvárať tlak na hráčov. Myslím si, že celý zápas z nášho pohľadu ovplyvnili tri situácie. Nepremenená penalta, v druhom polčase za stavu 0:0 Rymarenkova šanca a po inkasovanom góle rozhodlo to, že neskóroval striedajúci Štefan Gerec. V zápase sme si vytvorili dosť streleckých príležitostí aby sme mohli skórovať proti Slovanu a proti majstrovi si vytvoriť štyri veľmi dobré príležitosti. Keď sme ich nepremenili, zápas nemohol skončiť inakším výsledkom ako 0:2. Mali sme slabšiu efektivitu. Pri druhom góle sme urobili individuálne chyby a potom už bolo rozhodnuté,“ zhodnotil tréner predchádzajúci duel.

Liptáci vstúpia do nadstavbovej časti Fortuna ligy už v piatok domácim súbojom s Dunajskou Stredou. Na svojom konte majú 41 bodov a patrí im tretia pozícia, zatiaľ čo štvrtý DAC doteraz získal o päť bodov menej. Vzájomný duel bude preto veľmi dôležitý. Teraz v nadstavbe budú všetky zápasy veľmi dôležité. Vieme, že Dunajská Streda sa na nás veľmi dobre pripraví. Posledný zápas vyhrala, takže ich morálka určite pôjde hore. Možno sa dostanú do takej pohody, čo by mohlo byť pre nás výhodou. Vieme, že ich nový tréner sa snaží zapájať nových hráčov, ktorí teraz zapadli do toho mužstva, takže budú chcieť určite u nás bodovať. Z tohto hľadiska si musíme dať na nich pozor. Vieme v čom sú silní. Majú veľmi dobrých útočníkov, na to si musíme dať pozor a nenechať im priestor. Čo sa týka našej hry, myslím si, že ten prvý vzájomný zápas v sezóne, ktorý sme hrali na našom domácom trávniku bol jeden z našich najlepších zápasov aj keď sme ho prehrali 1:2. Nechcem sa opakovať, ale v tom zápase sme mali sedem príležitostí na to, aby sme skórovali a to rozhodlo o tom zápase. Takže aj do tohto zápasu pôjdeme s tým, aby keď budeme mať šancu, aby sme boli dostatočne efektívni. Potom tomu verím, že Dunajskú Stredu zdoláme na našom trávniku,“ povedal Peter Struhár, ktorého zverenci sa s aktuálnym súperom stretli v tomto ročníku zatiaľ dvakrát, pričom doma prehrali 1:2 a vonká remizovali 0:0.

Kvôli zraneniam nebudú môcť do ligového duelu zasiahnuť Ján Maslo, Samuel Šefčík, Jakub Tancik, Marek Zsigmund a Peter Ďungel. Pozvánku na zápasu nájdete TU. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela televízia Nova Sport 2 a k dispozícii bude aj na VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ten môžete sledovať TU.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK