19.3.2022

Preview: Možnosť zaplniť štadión a posunúť sa v tabuľke

​V nedeľu 20. marca 2022 o 17:00 odohrá Ružomberok domáci zápas tretieho kola nadstavbovej časti Fortuna ligy so Spartakom Trnava. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Struhárom.

Ruža sa minulý víkend predstavila na Tehelnom poli, kde si zmerala sily so Slovanom Bratislava. Po nie veľmi presvedčivom začiatku duelu, kedy Liptáci inkasovali sa postupne dostávali do stretnutia, vytvárali si šance a v samom závere sa o zaslúžené vyrovnanie postaral Martin Rymarenko, keď gólovo zužitkoval prienik a prihrávku Martina Regáliho. Mali sme bojazlivý vstup do zápasu, ale postupom času sa chlapci dostali do svojho tempa. Myslím si, že v poslednej 15-minútovke sme Slovan jednoznačne prevýšili. Čo ma ešte viac teší aj v štatistikách sme boli lepší počas celého zápasu a získali sme na Slovane dobrý bod,“ zhodnotil tréner predchádzajúci duel.

Výkony mužstva sa prejavili aj v nomináciách do reprezentačných výberov. Dominik Ťapaj a Viktor Úradník, ktorí sú súčasťou kádra A mužstva boli nominovaní do SR “18“, Jakub Luka do slovenskej „devätnástky“, dres reprezentačnej „dvadsaťjednotky“ si môžu obliecť Ivan Krajčírik, Filip Lichý a Tomáš Bobček. Milým prekvapením bola pozvánka pre Martina Regáliho do seniorskej reprezentácie. „Všetci v klube sa z toho tešíme a musím povedať, že nominácia Martina Regáliho bola odmenou pre nás všetkých. Vidno, že dobre pracujeme na tréningoch. Následne bol na základe toho nominovaný do reprezentačného Áčka. Teší nás aj to, že v dvadsaťjednotke máme takisto viacerých hráčov. Takisto aj v devätnástke a osemnástke. Tešíme sa a chlapcom držíme palce,“ spokojne konštatoval Peter Struhár.

Ružomberčania majú na svojom konte 45 bodov, patrí im tretia pozícia, od štvrtej Dunajskej Stredy ich delí osem bodov a na druhú Trnavu strácajú jediný bod. Pred reprezentačnou prestávkou privítajú na svojom štadióne práve tabuľkového suseda z Trnavy. Spartak podobne ako Ružomberok v minulom kole vybojoval bod v posledných sekundách, keď vyrovnal v súboji s Dunajskou Stredou na 1:1. Trnavskí futbalisti sa navyše počas týždňa naladili postupom do semifinále Slovnaft Cupu, keď po bezgólovej remíze zvíťazili v Žiline na pokutové kopy 4:1.

Diváci sa v nedeľu pod Čebraťom môžu tešiť na priamy súboj o priebežnú druhú pozíciu. „Myslím si, že nás čaká ťažký súper so skúsenými hráčmi. Musím povedať, že každý zápas, ktorý sme hrali, vždy to bolo o tom prvom góle, či jeden alebo druhý tím strelí ten gól. Na základe zlepšujúceho sa výkonu Trnavy v druhom polčase v Dunajskej Strede si musíme dať pozor na tohto súpera. Vieme, že postúpil aj v pohári, takže atmosféra u nich v klube sa určite zlepšila. Vieme o ich silných stránkach. Trošku majú problém s finalizáciou. Mohol by to byť zaujímavý zápas aj z toho dôvodu, že chceme ísť za víťazstvom, aby sme sa dostali pred nich,“ povedal šéf ružomberského realizačného tímu.

Prvýkrát po viac ako dvoch rokoch nesprevádzajú domáci duel kapacitné obmedzenia. Preto veríme, že hráči sa budú môcť v nesmierne dôležitom meraní síl spoľahnúť na mohutnú podporu z tribún. „Aj touto cestou by som chcel pozvať všetkých fanúšikov. Naši chlapci si to zaslúžia za robotu a výkony, ktoré podávajú. Patrilo by sa aby prišlo viac divákov na štadión. Vieme ale, že nejakí fanúšikovia prídu na zápas, tak dúfam, že to bude najlepšia návšteva v tejto sezóne,“ pozval fanúšikov tréner Peter Struhár.

Kvôli zraneniam nebudú môcť do ligového duelu zasiahnuť Samuel Šefčík a Jakub Tancik a z dôvodu trestu za päť žltých kariet nemôže odohrať jedno stretnutie ani Oliver Luterán. Otázny je štart Mareka Zsigmunda a Mateja Kochana. Pozvánku na zápas nájdete TU. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela televízia Dajto a k dispozícii bude aj na VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ten môžete sledovať TU.

Foto: Rudolf Maškurica, Fanklub Concordia 1906

ZDIEĽAJ ČLÁNOK