3.9.2022

Preview: V nedeľu hráme doma so Spartakom Trnava

V nedeľu 4. septembra 2022 o 17:30 odohrá Ružomberok domáci zápas deviateho kola Fortuna ligy so Spartakom Trnava. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Struhárom.

Ruža v stredajšom meraní síl uplynulého kola Fortuna ligy remizovala v Michalovciach 1:1, keď sa o jediný gól Liptákov postaral Martin Regáli, ktorý gólovou hlavičkou zužitkoval pekný center od Lukáša Fabiša. Do Michaloviec sme išli s tým, že chceme mať všetky body. Odchádzali sme s jedným. Za prvý polčas, kde sme si vytvorili štyri veľmi dobré gólové príležitosti, by sme si to aj zaslúžili. Len musíme stále zlepšovať efektivitu a byť ešte dôslednejší vo finálnej fáze. Je pravda, že v druhom polčase sme nemali až toľko šancí, ale mali sme rozhodnúť v prvom polčase,“ skonštatoval tréner.

Liptáci majú jedenásť bodov a v tabuľke im patrí priebežné šieste miesto. Majú rovnaký bodový zisk ako siedmy Trenčín a jeden bod strácajú na piatu Žilinu aj štvrtú Dunajskú Stredu. V nedeľu privítajú na svojom štadióne trnavský Spartak, ktorý sa aktuálne s pätnástimi bodmi nachádza na treťom mieste so stratou dvoch bodov na druhú Podbrezovú, no Železiari už odohrali aktuálne kolo. „Vieme, že nás čaká veľmi ťažký súper, ktorý má aktuálne vynikajúcu formu v lige, kde v šiestich zápasoch neprehral. Pomaličky sa mužstvo formuje. Musíme si dať pozor na hráčov, ktorí hrajú v ofenzíve. Majú nepríjemné štandardné situácie. Na to, aby sme zvládli tento zápas, musíme sa presadzovať našimi silnými stránkami. Máme motiváciu ich zdolať, lebo držia v lige sériu šiestich zápasov bez prehry,“ povedal Peter Struhár.

Kvôli zraneniam nebudú môcť do nedeľného duelu zasiahnuť Samuel Šefčík, Marek Zsigmund, Martin Boďa, Kristóf Domonkos, Matej Kochan a Adam Morong. Otázny je štart Filipa Lichého. Pozvánku na zápas nájdete TU. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela TV Dajto a k dispozícii bude aj na VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Rudolf Maškurica, Ján Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK