3.3.2023

Preview: Privítame aktuálneho lídra súťaže

V sobotu 4. marca 2023 o 16:30 odohrá Ružomberok domáci zápas 22. kola Fortuna ligy s Dunajskou Stredou. Pred posledným stretnutím v základnej časti súťaže sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Struhárom.

Ružomberčania mohli už minulý víkend definitívne rozhodnúť o svojej účasti v nadstavbovej skupine o titul, keď im v Žiline stačilo získať jeden bod, no duel sa skončil prehrou 0:2. Myslím si, že vážnosť a dôležitosť toho zápasu sa podpísala pod prvý polčas, ktorý nebol z našej strany taký ako by sme si predstavovali. Mali sme horší vstup do zápasu, kde si Žilina vytvorila dve, tri veľké príležitosti a išli sme do stavu, ktorý nebol pre nás prijateľný. Preto sme sa v druhom polčase zobudili a chalani hrali presne to, čo sme chceli. V rýchlom slede sme si počas dvadsiatich minút vytvorili štyri veľké príležitosti. Nemali sme takú efektivitu ako v predchádzajúcich zápasoch, takže ten zápas sa skončil našou prehrou,“ zhodnotil tréner predchádzajúce meranie síl.

Pred posledným kolom základnej časti má Ruža na svojom konte tridsať bodov. Nachádza sa na piatej pozícii, pričom stráca štyri body na štvrtú Podbrezovú a delia ju dva body od šiestej Žiliny aj siedmej Banskej Bystrice. Mužstvo spod Čebraťa tak má naďalej svoj osud vo vlastných rukách a na definitívu mu (za predpokladu, že nevyhrajú Šošoni a zároveň Dukla nezdolá Skalicu o sedem a viac gólov) stačí uhrať v sobotu aspoň bod. Účasť v prvej šestke zároveň môže mať definitívne zabezpečenú aj v prípade prehry, ak aspoň jeden z dvojice prenasledovateľov nezaboduje naplno v paralelne hraných zápasoch. Celý postupový kľúč nájdete TU.

Lenže zatiaľ čo Žilina hrá s Liptovským Mikulášom a Banská Bystrica so Skalicou, na Ružomberok čaká papierovo silnejší súper, keď v sobotu o 16:30 doma privíta aktuálneho lídra súťaže z Dunajskej Stredy. Či je jeden súper ľahší alebo ťažší? Myslím si, že v tomto období je každý zápas veľmi ťažký a hlavne ten najbližší. Vieme, že Dunajská Streda dlho neprehrala, takže je to väčšia motivácia pre nás. Musíme si dať pozor na ich útočných hráčov, ktorí sú veľmi kreatívni a majú veľmi kvalitné zakončenie,“ skonštatoval Peter Struhár.

Ružomberský lodivod v minulosti ako hráč pôsobil v Dunajskej Strede aj v Slovane Bratislava. Tieto dva tímy aktuálne súperia o priebežné čelo súťaže, pričom DAC má so ziskom 45 bodov o bod navrch pred úradujúcim majstrom z hlavného mesta. Ako vníma súčasnú situáciu bývalý hráč obidvoch klubov? Myslím si, že pre ligu je to veľmi dobre, že je zaujímavá či vzadu, či v boji o prvú šestku, kde sme aktuálne my a takisto to bude veľmi zaujímavé o majstra. Sú tam dokonca tri mužstvá, ale nás hlavne zaujímajú naše zápasy, aby sme vyhrali čo najviac zápasov a pokúsili sa zabojovať o účasť v pohárovej Európe či už z tretieho alebo štvrtého miesta,“ dodal šéf realizačného tímu mužstva spod Čebraťa.

Zo zdravotných dôvodov nebudú môcť do ligového duelu zasiahnuť Ivan Krajčírik, Matej Kochan a Adam Tučný. Otázny je štart Martina Boďu. Pozvánku na zápas nájdete TU. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Ján Kmeť, Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK