17.3.2023

Preview: V sobotu privítame Zlaté Moravce

V sobotu 18. marca 2023 o 15:00 odohrá Ružomberok domáci zápas druhého kola nadstavbovej časti Fortuna ligy so Zlatými Moravcami. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Struhárom.

Ruža vstúpila do nadstavbovej časti víťazstvom v Trenčíne 3:0, keď otvoril skóre Adrián Macejko a v závere dvakrát skóroval Štefan Gerec. S výsledkom aj s výkonom sme veľmi spokojní. Musím povedať, že chlapci, či už Selecký alebo Macejko, zobrali pevne do rúk šancu, ktorú dostali a veľmi dobrými výkonmi prispeli k tomu, že sme boli v Trenčíne úspešní. Mali sme taktický zámer, ktorého sme sa držali. Boli sme silní v prechodoch. Vedeli sme v určitých úsekoch hry vysoko napádať, získavať lopty, z toho prechádzať do rýchlych útokov a snažili sme sa hlavne každý jeden zakončiť. Súperovi robili problém aj naše štandardné situácie. Myslím si, že až do súperovej penalty sme mali zápas pod kontrolou. V závere zápasu nám vyšli prechody, na ktoré sme si počkali. Veľmi kvalitne sme ich vyhodnotili a zakončili gólmi,“ pochválil tréner svojich zverencov.

Liptáci doteraz získali tridsaťtri bodov a nachádzajú sa na siedmom mieste. Od ôsmej pozície, ktorá momentálne patrí Michalovciam, ich delí sedem bodov. Mužstvo spod Čebraťa čaká v sobotu domáce stretnutie s deviatymi Zlatými Moravcami, ktoré majú dvadsaťtri bodov. V základnej časti súťaže mali obidva vzájomné súboje podobný priebeh. Ruža v nich dvakrát viedla, no vždy tesne pred koncom inkasovala a tak sa v oboch prípadoch zrodila remíza 2:2. Myslím si, že tie zápasy, ktoré sme hrali so Zlatými Moravcami boli ovplyvnené nie dobrou koncentráciou až do konca zápasov. Teraz musíme byť dôslednejší a musíme dosledovať každú jednu loptu, či už v našom pokutovom území alebo v súperovom. Musíme už pretrhnúť nepriaznivú šnúru so Zlatými Moravcami a vyhrať na domácom štadióne,“ povedal Peter Struhár.

Po stretnutí so Zlatými Moravcami príde na rad reprezentačná prestávka a priestor v slovenských výberoch môžu dostať viacerí hráči klubu z centra dolného Liptova. Medzi náhradníkmi v seniorskom tíme je Tomáš Bobček. V SR “21“ sú nominovaní Tomáš Frühwald a Alexander Selecký, v „dvadsiatke“ Adrián Macejko, v tíme SR “19“ Dominik Ťapaj a Viktor Úradník a v „osemnástke“ Giuliano Antonio Marek s Kevinom Švehlom. Robí nám veľkú radosť, že nám pribúdajú reprezentanti. Aj to je možno výsledok toho, že chlapci sú zapájaní do zápasov v prvej lige a vďaka dobrým výkonom si ich všimli reprezentační tréneri. Myslím si, že tieto zápasy im môžu pomôcť v tom, aby dostali ďalšiu sebadôveru a boli konfidentnejší a zase aby ich to mohlo posunúť do ďalšej práce, že fakt sa oplatí tvrdo makať a ísť si za tým. Sú ohodnotení reprezentačným dresom a môžu sa presadzovať aj vo vyšších kategóriách,“ skonštatoval šéf ružomberského realizačného tímu.

Zo zdravotných dôvodov nebudú môcť do duelu zasiahnuť Ivan Krajčírik, Matej Kochan a Adam Tučný. Otázny je štart Jána Masla a Martina Chriena. Pozvánku na zápas nájdete TU. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Stanislav Kmeť, Rudolf Maškurica, TASR

ZDIEĽAJ ČLÁNOK