14.4.2023

Preview: Čaká nás liptovské derby!

V sobotu 15. apríla 2023 o 18:00 odohrá Ružomberok domáci zápas piateho kola nadstavbovej časti Fortuna ligy s Liptovským Mikulášom. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Struhárom.

Ruža v minulom kole remizovala v Skalici 1:1, keď sa o jediný gól mužstva spod Čebraťa postaral v 39. minúte Samuel Šefčík. Do Skalice sme išli s tým, že určite nás nebude čakať jednoduchý zápas, čo sa aj potvrdilo. Mali sme veľmi dobrý prvý polčas, kde sme mohli ísť možno do dvojgólového náskoku, ale nepodarilo sa nám to. Tým pádom domáci cítili šancu a na dvadsať minút nás trošku zatlačili hlavne z dôvodu, že sme boli nepresní a nehrali sme tak sebavedomo ako v prvom polčase. Tým pádom nám súper strelil dosť nešťastný gól, keď z nakopnutej lopty zostala lopta v bráne. Potom sme sa snažili ešte niečo spraviť so zápasom, ale žiaľbohu sme si zobrali zo Skalice jeden bod a musíme to brať tak, že ten výsledok je zaslúžený,“ zhodnotil tréner predchádzajúci duel.

Ružomberčania doteraz získali tridsaťosem bodov a v ligovej tabuľke im patrí siedma pozícia, pričom majú deväťbodový náskok pred Michalovcami, nachádzajúcimi sa na ôsmom mieste. V sobotu ich čaká liptovské derby s Tatranom Liptovský Mikuláš. Ten je s trinástimi bodmi na poslednej dvanástej priečke. Tatran si napriek nelichotivej situácii v minulom kole pripísal prvé jarné víťazstvo, keď vyhral v Zlatých Moravciach 1:0. Navyše obidva vzájomné súboje liptovských klubov v základnej časti priniesli deľbu bodov. Duel v Poprade, kde hráva Liptovský Mikuláš sa skončil 0:0 a súboj v Ružomberku priniesol remízu 1:1.

Do tretice by bolo dobre zvíťaziť nad Tatranom. Je to derby. Preto či už naši hráči alebo hráči hostí sa na to špeciálne pripravujú, ale musíme ísť do zápasu s tým, že je to veľmi dôležitý zápas z úplne iného pohľadu a to aby sme tento zápas nepodcenili a aby sme boli po celý čas koncentrovaní, nerobili zbytočné chyby a tým pádom sme nedali šancu hosťom. Dôležitý je z toho pohľadu, že sezóna pomaly plynie a my potrebujeme v tomto zápase ukázať, že chceme hrať baráž o účasť v Európskej konferenčnej lige UEFA,“ povedal Peter Struhár.

K zisku veľmi dôležitých troch bodov, ktoré by Ružu výrazne priblížili k definitívnemu zaisteniu siedmej pozície, budú hráči opäť potrebovať podporu z hľadiska. Každopádne dúfam, že by fanúšikovia mohli prísť v hojnejšom počte. Predsa len čím je tam viac ľudí, tým je lepšia atmosféra. Aj sériou, ktorú teraz máme, by sme chceli pozvať všetkých fanúšikov z celého Liptova. Dúfam, že sa im odmeníme dobrým výkonom a že to bude fakt dobré liptovské derby,“ pozval fanúšikov na derby šéf ružomberského realizačného tímu.

Zo zdravotných dôvodov nebudú môcť do duelu zasiahnuť Ivan Krajčírik, Matej Kochan a Jakub Rakyta. Marek Zsigmund nemôže odohrať jeden súboj kvôli piatim žltým kartám. Pozvánku na zápas nájdete TU. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Rudolf Maškurica, Ján Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK