20.4.2023

Preview: Vstupujeme do druhej polovice nadstavby

V piatok 21. apríla 2023 o 17:30 odohrá Ružomberok domáci zápas šiesteho kola nadstavbovej časti Fortuna ligy s Trenčínom. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Struhárom.

Ruža v minulom kole vyhrala na svojom štadióne nad Liptovským Mikulášom 3:0, keď dvakrát skóroval Martin Boďa a jeden presný zásah zaznamenal Samuel Šefčík. Sme veľmi radi, že sme derby zvládli veľmi kvalitne a myslím si, že to bol náš najlepší domáci zápas v sezóne. Na chlapcoch ma tešilo to, že bola vidieť chuť z hry a mali sme veľmi dobrú ponukovú činnosť. Boli sme presní v prihrávkach a z toho pramenilo veľa šancí. Súpera sme v podstate do ničoho nepustili. Nemal ani jednu strelu na bránu, takže zaslúžili sme si možno aj vyhrať väčším rozdielom,“ pochválil tréner svojich zverencov.

Mužstvo spod Čebraťa doteraz získalo 41 bodov, s určitosťou sa po minulom víkende nemusí už ani v teoretickej rovine báť vypadnutia z najvyššej súťaže a na siedmej pozícii má pohodlný jedenásťbodový náskok pred Michalovcami, nachádzajúcimi sa na ôsmej priečke. Nadstavbová časť vstupuje do svojej druhej polovice. Do nadstavby sme išli s tým cieľom, aby sme skončili na siedmom mieste, kde sme aj začínali. Chceli sme získať čo najviac bodov a popri tom sformovať mužstvo do baráže, ktorá by pravdepodobne mala byť. Taktiež sme počas týchto zápasov chceli zapracovať našich mladých hráčov,“ skonštatoval Peter Struhár.

Druhú polovicu nadstavby odštartujú Liptáci v piatok domácim stretnutím s Trenčínom. Zatiaľ čo v základnej časti sa obidva vzájomné súboje skončili bezgólovými remízami, v prvom kole nadstavby Ruža rozkvitla na trenčianskom umelom trávniku a vyhrala 3:0. Odvtedy došlo pod hradom Matúša Čáka k zmene trénera, kde po Mariánovi Zimenovi prebral žezlo niekdajší ružomberský lodivod František Straka.

Trenčín s novým trénerom dvakrát vyhral a raz remizoval, vďaka čomu sa so ziskom 29 bodov posunul v ligovej tabuľke na deviate miesto. Hlavne nazbierali sedem bodov a to hovorí za všetko. Pod vedením českej legendy zbierajú body. Tréner zmenil ich hru. Hrajú kompaktnejšie. Našiel trošku inú zostavu ako predtým a hrajú pragmaticky na výsledky, aby nemali starosti so záchranou,“ vyjadril sa na adresu najbližšieho súpera šéf ružomberského realizačného tímu.

Zo zdravotných dôvodov nebude môcť do duelu zasiahnuť Ivan Krajčírik. Otázny je štart Jakuba Rakytu. Pozvánku na zápas nájdete TU. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela Nova Sport a k dispozícii bude aj na VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Ján Kmeť, Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK