26.9.2023

Preview: V stredu doma privítame úradujúceho majstra

V stredu 27. septembra 2023 o 18:00 odohrá Ružomberok domácu dohrávku piateho kola Niké ligy so Slovanom Bratislava. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Tomkom.

Ruža sa cez víkend predstavila v Trnave, kde remizovala 2:2, keď sa o presné zásahy Liptákov postarali Samuel Šefčík a Štefan Gerec. Išli sme tam s cieľom zvíťaziť. Máme remízu, čiže samozrejme sme prišli o dva body, ale vzhľadom na priebeh zápasu je to cenný bod. Hlavne v závere chalani ukázali morálne a vôľové vlastnosti. Uskákali sme to a máme bod z Trnavy,“ zhodnotil tréner predchádzajúce meranie síl.

Mužstvo spod Čebraťa doteraz vybojovalo deväť bodov a v ligovej tabuľke mu patrí priebežná ôsma pozícia. Ružomberčania majú rovnaký bodový zisk ako siedma Trnava a o dva body viac oproti deviatej Skalici a desiatym Michalovciam. Ich aktuálny súper Slovan Bratislava sa v tabuľke nachádza s jedenástimi bodmi na šiestej priečke. Úradujúci majster počas minulého týždňa vstúpil do skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy UEFA domácim víťazstvom nad tímom KÍ Klaksvík z Faerských ostrovov 2:1 a cez víkend na svojom štadióne vyhral v Niké lige nad Žilinou 2:0.

Pod Čebraťom sa tak v stredu uskutoční duel s veľmi zaujímavým súperom. Je to majster, pravidelný účastník európskych pohárov. Čiže pre nás to bude zápas, kde sa chalani môžu ukázať. Môžu sa porovnať s tímom, ktorý pravidelne nastupuje v Európskych súťažiach. Ukáže nám zrkadlo, kde sa momentálne nachádzame,“ povedal Peter Tomko.

Do ligového súboja nebude môcť kvôli zraneniu zasiahnuť Juraj Kotula. Pozvánku na zápas nájdete TU. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Rudolf Maškurica, Ján Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK