29.9.2023

Preview: V sobotu hráme doma s Michalovcami

V sobotu 30. septembra 2023 o 18:00 odohrá Ružomberok domáci zápas deviateho kola Niké ligy s Michalovcami. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Tomkom.

Ružomberčania odohrali v stredu dohrávku piateho kola Niké ligy, v ktorej podľahli Slovanu Bratislava 1:2, keď sa o jediný gól mužstva spod Čebraťa postaral Martin Chrien. Aj keď s výsledkom pochopiteľne nemohla byť spokojnosť, potešiteľný bol bojovný výkon domáceho mužstva počas celého duelu. Myslím si, že toto by nám malo dodať energiu a sebavedomie. Zase sme spravili kus roboty a posunuli sme sa. Samozrejme prídu zápasy, kde si to takto nejako predstavujeme, ale s lepším výsledkom pre nás,“ zhodnotil tréner.

Liptáci doteraz získali deväť bodov a v ligovej tabuľke im patrí ôsma pozícia. Na siedmu Trnavu strácajú tri body a od deviatej Skalice aj desiatych Košíc ich delia dva body. V sobotu privítajú na svojom štadióne Michalovce, ktoré sa so zatiaľ jediným bodom nachádzajú na poslednej dvanástej priečke. Zemplínčania počas tohto týždňa postúpili do štvrtého kola Slovnaft Cupu, keď zdolali Vranov nad Topľou 2:1 a došlo u nich k zmenám v realizačnom tíme. Novým hlavným trénerom sa stal bývalý ružomberský lodivod Peter Struhár. Jeho asistentom je Patrik Durkáč a trénerom brankárov sa stal Maroš Ferenc.

Ruža potrebuje doma bodovať naplno. Spoliehať sa na aktuálne tabuľkové postavenie súpera by ale mohlo byť zradné. V lige nie je ľahký zápas, či ho hráme s prvým alebo posledným v tabuľke. Samozrejme dôležité je to, ako pristúpime k zápasu a ako budeme nastavení počas celého zápasu tak, aby sme ho zvládli,“ predostrel plán šéf realizačného tímu klubu spod Čebraťa.

Do ligového súboja nebude môcť zasiahnuť kvôli zraneniu Juraj Kotula. Taktiež k dispozícii nebude ani Mário Mrva, ktorý má trest na jedno stretnutie za červenú kartu z uplynulého merania síl so Slovanom. Pozvánku na zápas nájdete TU. Priamy prenos z ligového duelu odvysiela VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Rudolf Maškurica, Ján Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK