27.10.2023

Preview: Vstupujeme do druhej polovice základnej časti

V sobotu 28. októbra 2023 o 18:00 odohrá Ružomberok domáci zápas dvanásteho kola Niké ligy so Žilinou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom ružomberského A mužstva Ondřejom Smetanom.

Nový lodivod mužstva spod Čebraťa mal od svojho príchodu len minimum času do svojej ostrej premiéry na lavičke. V utorok ho klub oficiálne predstavil a už v stredu odohrali Ružomberčania pohárový duel s Liptovským Mikulášom, v ktorom remizovali po riadnej hracej dobe 1:1 a následne zvíťazili na jedenástky 4:3. „Určite by bolo lepšie spoznávať tím v prípravnom období, ale vidím to pozitívne. Vidieť tím v krízových situáciách a v zápase je úplne najlepšie. Nedalo sa nič robiť. Bral som to tak ako to je a museli sme sa tomu prispôsobiť. Aspoň sme sa rýchlejšie spoznali a zvládli sme to,“ skonštatoval tréner.

Liptáci musia po pohári veľmi rýchlo preladiť na ligu. Na svojom konte majú po polovici základnej časti trinásť bodov a patrí im ôsma pozícia. Na siedmu Dunajskú Stredu strácajú štyri body a od deviatej Skalice ich delia dva body. Už v sobotu privítajú na svojom štadióne Žilinu, ktorá v uplynulom kole presvedčivo zdolala Dunajskú Stredu 5:1, v pohári počas týždňa potvrdila úlohu favorita víťazstvom nad Medzibrodom 8:0. V tabuľke sa nachádzajú s dvadsiatimi dvomi bodmi na štvrtom mieste. „Vieme, že Žilina má kvalitu. Majú množstvo kvalitných hráčov a prezentujú sa veľmi kvalitným spôsobom hry. Musíme sa na nich veľmi dobre pripraviť, aby sme ten zápas zvládli, eliminovali ich a vyzdvihli naše silné stránky. Naša úloha je jasná,“ povedal Ondřej Smetana pred súbojom s tímom, ktorému Ruža podľahla v prvom kole aktuálnej sezóny 1:3.

Pozitívnou správou je aktuálny pohľad na zdravotný stav mužstva. „Tento týždeň sa vrátili všetci chlapci z maródky do tréningového procesu, takže máme k dispozícii všetkých hráčov,“ prezradil na záver nový šéf ružomberského realizačného tímu. Hráči budú v sobotu opäť potrebovať vašu tradične výbornú podporu z tribún. Pozvánku na zápas nájdete TU. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Stanislav Kmeť, Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK