23.11.2023

Preview: Po reprezentačnej prestávke privítame doma Trenčín

V piatok 24. novembra 2023 o 17:30 odohrá Ružomberok domáci zápas pätnásteho kola Niké ligy s Trenčínom. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Ondřejom Smetanom.

Ruža si pred reprezentačnou prestávkou priniesla bod z Dunajskej Stredy, kde remizovala 1:1. Napriek veľkému množstvu šancí súpera nebola ďaleko od triumfu, no Liptáci nevyužili príležitosť na zvýšenie náskoku a napokon v závere nadstaveného času inkasovali vyrovnávajúci gól. Pozitívom ale bez pochýb bol presný zásah útočníka Martina Boďu, ktorý prežíval dlhé neľahké obdobie so zdravotnými problémami. „Našou úlohou je nadviazať na niektoré veci z toho zápasu a taktiež sa poučiť. Urobili sme množstvo chýb a ani výkon nebol ešte ideálny, ale boli tam veci, na ktorých si myslím, že sa dá stavať, na ktorých by sme mali pracovať a odpichnúť sa od nich. Medzi ne patrí aj ten gól,“ zhodnotil tréner uplynulý duel.

Po štrnástom kole Niké ligy prišla na rad posledná tohtoročná reprezentačná prestávka, počas ktorej si Slovensko zabezpečilo účasť na Majstrovstvách Európy. Ako vyzeral tréningový proces A mužstva počas týchto dvoch týždňov? „Veríme, že reprezentačnú prestávku sme správne využili. Minulý týždeň bol trošku oddych, trošku práca, tak ako by to v tomto období malo byť. Chlapci sa vrátili oddýchnutí. Mali fyzický aj psychický oddych. Tento týždeň sme sa vrátili do bežného tréningového procesu pred majstrovským zápasom,“ prezradil Ondřej Smetana.

Viacerí hráči sa predstavili v reprezentačných výberoch. Tomáš Frühwald, Alexander Selecký a Adam Tučný v prípravných stretnutiach SR “21“, kde Adam Tučný zasiahol aj do duelu s Chorvátskom (2:2) a všetci traja zástupcovia tímu spod Čebraťa dostali priestor v stretnutí s Českom (1:2). Giuliano Antonio Marek bol súčasťou slovenskej „devätnástky“, ktorej sa nepodarilo v kvalifikačnom turnaji postúpiť do Elite Round. „Sledovali sme ich výkon, ich záťaž. Vrátili sa až v stredu, čo si nemyslím, že je nejaká komplikácia. V pondelok mali dostatočné vyťaženie, takže budú rozohraní, čo je dobre. Nemali nejaký herný výpadok. Naopak, boli v tréningovom režime aj v zápase, takže im to môže len pomôcť,“ povedal šéf ružomberského realizačného tímu.

Ružomberok má momentálne na svojom konte štrnásť bodov a nachádza sa na deviatom mieste. Na ôsmu Skalicu stráca jedno víťazstvo a od desiatych Košíc ho delí sedem bodov. Na Liptákov čaká v piatok domáce meranie síl s Trenčínom. Ten doteraz získal dvadsaťpäť bodov a patrí mu priebežná piata pozícia. Počas aktuálnej sezóny Ruža prehrala v Trenčíne 1:4 a tak má svojmu súperovi doma čo vracať. „Verím, že chlapci to tak berú a že budú tak nastavení, čo je dôležité v takých zápasoch,“ odhodlane skonštatoval Ondřej Smetana.

Do piatkového duelu nebude môcť kvôli zraneniu zasiahnuť Kristóf Domonkos a otázny je štart Štefana Gereca. Pozvánku na zápas nájdete TU. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela Nova Sport a k dispozícii bude aj na VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Rudolf Maškurica, Ján Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK