9.2.2024

Preview: Jarnú časť odštartujeme doma so Spartakom Trnava

V sobotu 10. februára 2024 o 15:00 odohrá Ružomberok domáci zápas devätnásteho kola Niké ligy so Spartakom Trnava. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Ondřejom Smetanom.

Zimná príprava sa po odohraní šiestich priateľských duelov s bilanciou štyri víťazstvá a dve prehry stala minulosťou. Ako vyzeral posledný týždeň pred vstupom do jarnej časti? Prešli sme na klasický tréningový týždeň, aký mávame v sezóne. Takže si myslím, že to vyzeralo tak, ako to chlapci poznali z jesene. Mali sme program, na ktorý sú zvyknutí. Už v ňom bola samozrejme zahrnutá príprava na Trnavu. Verím, že týždeň bude v sobotu úspešne dotiahnutý,“prezradil šéf ružomberského realizačného tímu.

Ruža v jeseni získala dvadsaťdva bodov a patrí jej priebežná ôsma pozícia. Od deviatej Skalice ju delí jeden bod. Na siedmu Podbrezovú, šiesty Trenčín, piatu Dunajskú Stredu a štvrtú Banskú Bystricu stráca sedem bodov. Pred tým ako sa liga rozdelí na dve šesťčlenné skupiny, zostávajú posledné štyri kolá základnej časti. Na úvod hrajú Liptáci doma s Trnavou, ktorá má na konte tridsaťšesť bodov a nachádza sa na priebežnom treťom mieste. „Vieme, že je to pre nás dôležitý zápas. Chceme sa priblížiť k prvej šestke a máme posledné štyri zápasy, v ktorých sa na ňu môžeme dotiahnuť. Musíme k nemu tak pristúpiť, spraviť všetko pre to, aby sme ho zvládli a aby sme do posledného zápasu boli v hre o prvú šestku,“ odhodlane skonštatoval Ondřej Smetana.

Spartak mal minulý víkend na programe dohrávku osemfinále Slovnaft Cupu, pričom po obrate skóre vyhral v Košiciach 3:2 a postúpil do štvrťfinále. „My sme to taktiež spravili tak, aby sme už mali za sebou jeden náročný zápas. Myslím, že sa nám to z časti podarilo, lebo aj keď sme proti Górniku nehrali v takých podmienkach, v akých sme chceli, na hlavnom štadióne s atmosférou, ale sme hrali na vedľajšom ihrisku, myslím si, že súper spĺňal kvalitné parametre. Takže máme za sebou ťažký zápas. V sobotu uvidíme, ako sme zvládli prípravu,“ dodal tréner.

Pozvánku na domáci súboj so Spartakom Trnava nájdete TU. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Ján Kmeť, Matej Šavol

ZDIEĽAJ ČLÁNOK