31.3.2022

Preview: Po reprezentačnej prestávke cestujeme do Žiliny

V piatok 1. apríla 2022 o 17:00 odohrá Ružomberok štvrté kolo nadstavbovej časti Fortuna ligy s domácou Žilinou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Struhárom.

Ruža v minulom kole privítala na svojom štadióne Trnavu. Duel sa skončil remízou 0:0 a tak Liptáci zostali so ziskom 46 bodov na tretej pozícii. Na trnavský Spartak naďalej strácajú jeden bod a od štvrtej Dunajskej Stredy ich delí osem bodov. Bolo vidieť, že to bol taktický zápas. Možno viac zviazaný taktikou. Obidve mužstvá sa zamerali na obranu. Stretli sa dve mužstvá, ktoré majú najlepšiu obranu v lige. Príležitostí nebolo veľa aj keď si myslím, že v druhom polčase sme mali nejaké tie prechodové fázy, ktoré keby sme trošku lepšie riešili, mohli sme dať gól. Z toho pohľadu, že sa nám Trnava nevzdialila a aj keď sa pozriem na ďalšie výsledky v súťaži, tak zápas hodnotím kladne,“ zhodnotil tréner.

Po ligovom súboji tabuľkových susedov prišla na rad reprezentačná prestávka a do reprezentačných výberov bolo povolaných osem futbalistov, ktorí sú súčasťou A mužstva. Dominik Ťapaj s Viktorom Úradníkom sa s tímom SR “18“ predstavili na turnaji Oporto v Portugalsku. Jakub Luka s Jakubom Rakytom boli súčasťou slovenskej „devätnástky“, ktorá odohrala dve prípravné stretnutia v Egypte. Ivan Krajčírik, Filip Lichý a Tomáš Bobček boli v SR "21" počas kvalifikačných duelov so Severným Írskom (2:1) a Španielskom (2:3) a Martin Regáli si pripísal premiérový štart v prípravnom stretnutí slovenského A mužstva s Nórskom (0:2). Veľmi nás to teší, lebo po dlhom čase máme reprezentanta v Áčku. Sme veľmi šťastní. Je to odozva toho ako chlapci dobre trénujú v klube a po tvrdej drine sa to prejavilo nomináciami do reprezentačných výberov,“ spokojne konštatoval Peter Struhár.

Zvyšok mužstva si tréningový proces spríjemnil teambuildingom a niektorí hráči si na základe striedavých štartov zahrali aj za Oravské Veselé, ktoré zdolalo Čadcu 1:0. Pokombinovali sme to v tých dvoch týždňoch. Prvý týždeň bol skôr regeneračný, aby si chalani doliečili šrámy, lebo zápas s Trnavou bol dosť poznačený tým, že to bol fyzický futbal. Chalani mali nejaké zranenia, tak prvý týždeň sa doliečili. Je dobre, že sme spravili aj teambuilding. Akcia vyšla na výbornú, mrzí ma jedine to, že chlapci z realizačného tímu zdolali mňa s asistentom v pingpongu. Ináč atmosféra bola výborná. Tento týždeň sa už venujeme príprave na Žilinu. Niečo sme nacvičovali a ešte to dolaďujeme, aby sme boli dobre nachystaní,“ prezradil šéf ružomberského realizačného tímu.

Fortuna liga pokračuje už v piatok, kedy sa Ružomberčania predstavia v Žiline. Šošoni majú na svojom konte 32 bodov a v nadstavbovej skupine o titul im patrí posledná šiesta pozícia. Liptáci tohto súpera v jeseni zdolali pod Dubňom 2:0 a na jar nad ním zvíťazili na svojom štadióne presvedčivo 5:1. Dve výhry zo základnej časti však v žiadnom prípadne nesmú mať za následok podcenenie mladého, dravého tímu. Ako sa aj ukazuje, v skupine o titul je každý zápas vyrovnaný. Vieme, že Žilina je na domácom ihrisku veľmi nevyspytateľná. Sú zvyknutí na ňom hrať, majú behavých hráčov. Na to si musíme dať pozor, ale zápasy sú vyrovnané a tento zápas bude podobný. Uvidíme ako sa takisto oni vysporiadajú s tým, že veľa hráčov mali v reprezentáciách. My sme sa pripravovali na Žilinu, takže vieme o ich silných stránkach. Budeme ich chcieť eliminovať a našou hrou budeme chcieť zdolať Žilinu,“ povedal Peter Struhár.

Kvôli zraneniam nebudú môcť do ligového duelu zasiahnuť Samuel Šefčík, Jakub Tancik a Marek Zsigmund, otázny je štart Mateja Kochana. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela televízia Nova Sport 1 a k dispozícii bude aj na VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ten môžete sledovať TU.

Foto: Rudolf Maškurica, Matej Šavol, Stanislav Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK